Erdem Çiftçiler Günü’nü kutladı

Karacabey Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Erdem, tüm çiftçilerin ‘Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı. “Milli ekonomimizin temeli tarımdır” mesajı veren Erdem, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş günü olan 14 Mayıs, kuruluşa üye ülkeler tarafından 1984 yılından bu yana ‘Dünya Çiftçiler Günü’ olarak kutlanmakta ve yılda bir gün de olsa milyonlarca üreticinin hatırlanma günü olarak kabul edilmektedir. Karacabey Ova’mızın; bereket ve cömertliğini zenginliğe dönüştürme kabiliyeti ve tecrübesi çiftçimizde mevcuttur. O zenginliği harekete geçirmek için beklenen tek şey, toprağın yoramadığı, dün olduğu gibi bu gün de üreticimizi yoran tarım dışı yüklerin Türk çiftçisinin omzundan kalkmasıdır. Tarımı güçlü, çiftçisi mutlu bir ülkenin; güneşinin daha parlak, geleceğe dair umudunun daha güçlü, ufkunun daha aydınlık olacağına dair inancımızı ifade ederek, tüm üreticilerimizin “Dünya Çiftçiler Günü’nü bereket ve bolluk dileğiyle kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.”

18.05.2017