Erdem’den son gün uyarısı!

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) başvurularında son tarihin 30 Haziran olduğu konusunda uyarıda bulundu. Erdem, bugün kayıt yaptırmayan çitçilerin desteklerden yararlanamayacağına da dikkat çekti. Başkan Erdem, yaptığı açıklamada ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanmayacaklarını vurguladı. Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemelerde de çiftçilerin mağdur olmamaları için ÇKS başvurularını bugün mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirten Başkan Erdem, şunları kaydetti: “2016 yılında 2 milyon 267 bin 176 çiftçimiz, 14 milyon 785 bin 863 hektar alanın ÇKS kaydını yaptırdı. ÇKS’ye kaydolmayan yaklaşık 8,9 milyon hektar alanın da kayıt altına alınması önem arz ediyor. Çiftçilerimiz yarın mesai bitimine kadar 2017 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden, Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri’ne bir an önce başvurusunu yapmalıdır.” ÇKS kaydını yaptıramayanların 2017 yılı desteklerinden faydalanamayacağını yineleyen Erhan Erdem, “Çiftçilerimizin 30 Haziran 2017 tarihinden sonra sahip olacakları veya kiralayacakları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacak. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz – 15 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içinde gerçekleştirilecek.” diye konuştu.

30.06.2017