Mağdur çiftçiye Büyükşehir desteği!

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa bölgesinde yaşanan dolu felaketinde ürünlerinin tamamı zarar gören çiftçileri ziyaret etti. Karacabey’i de içine alan bölgenin afet kapsamına sokulması ve üreticinin zararlarının karşılanması yönünde çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, “İnşallah valiliğimizin öncülüğünde çiftçi kardeşlerimizin yarasına merhem olacağız. Bu konuda etkin lobi faaliyetinde bulunuyoruz” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çiftçilere yaptığı moral ziyaretinde, yaşanan şiddetli yağış nedeniyle Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinin çok zor durumda kaldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak bu kötü günde çiftçilerin yanında olduklarını göstermek için üreticilerle bir araya geldiklerini vurgulayan Başkan Altepe, “Olağanüstü irilikte dolu yağışı, ekili alanlara büyük zarar verdi. Domates, biber, karpuz, kavun, mısır ve pancar gibi tarım ürünleri tarlada kaldı. Kullanılamaz hale geldi” diye konuştu. Başkan Altepe, çiftçilerin zararlarının karşılanması için etkin lobi faaliyeti yürüttüklerini ifade etti. Yağışın ardından hasar tespit çalışmalarının ilgili kamu kurumlarınca yapıldığını, bölgenin afet kapsamına alınması için baskı kurduklarını belirten Başkan Altepe, “Konuyla ilgili olarak Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştük. Yine yaşanan sıkıntıyı Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu’na da aktardık. Süreç valiliğimizin de takibinde. Çiftçimizin bir an önce yaralarının sarılması gerekiyor. Hedefimiz üreticimizin zararlarını belli miktarda da olsa karşılayabilmek. Bu konuda Büyükşehir olarak elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

26.07.2017